Hest

Hest

Annes samtale med NH Cozpy aug. 2016

NH står for Nyt Hesteliv da Cozpy er min plejehest for altid, under den betingelse, at jeg passer ham ordentligt og sørger for at aflevere ham tilbage i tilfælde af, at jeg ikke længere kan have ham. Han er sikret et ordenligt liv.

Det har været en helt fantastisk oplevelse, at få Anne til at tale med Cozpy. Allerede imens Anne havde samtaler med ham, kunne jeg mærke forandringer i hans adfærd. En galop i skoven blev mere harmonisk og ikke en kamp om farten. Cozpy havde mere lyst til at ”snakke” med mig og jeg har i den grad fornemmet en gladere og mere afslappet hest.

Nu har jeg en indsigt og en viden, der dels har bekræftet mig i, at jeg arbejder i den rigtige retning med Cozpy. Men endnu vigtigere – jeg ser, at han har meget kloge anskuelser på tilværelsen. At han har været utrolig god til at passe på sig selv. Men at han er åben overfor udvikling og læring i fællesskab med mig, hvilket er en kæmpe glæde!

Tilbage til begyndelse, så fik jeg en prustende, urolig, omkringfarende lille hest i min varetægt, hverken jeg eller nogen på Nyt-Hesteliv kendte særlig indgående. Han var en god lille hest, men ikke særlig tryg. Når jeg hentede ham på fold – hente er nok et stort ord, for jeg måtte følge ham rundt i lang, lang tid, før jeg endelig kunne få kontakt og tage ham med på tur, var han betænkelig og urolig. På staldgangen bevægede han sig hele tiden og i skoven gik det i småtrav og galop på stedet.

Da jeg fandt noget historie på Hestegalleriet blev jeg klogere på, hvad andre havde set han var: En hest der gerne ville fremad. Som var forvirret og til tider svær at styre, men som generelt virkede utryg i omgivelserne, men alligevel f.eks. glad for at springe. Han ville gerne gøre det så godt, men det kom ud i en stor forvirring…

Det Anne oplevede var bl.a. at det var udfordrende, at kommunikere med ham, og på et tidspunkt tænkte hun ”gad vide, hvor meget han tager i timen”? Dette som udtryk for, at hun følte, hun blev ”undervist” af ham – i tålmodighed, ydmyghed og lydhørhed/indføling.

Det er fantastisk, tænker jeg, at en udefra set forvirret, halvvild hest, rent faktisk kan undervise os i tålmodighed?

Anne fortæller videre:
Den ene af Annes hopper dukker op, hun har en livshistorie, hvor hun i en årrække er blevet behandlet meget dårligt, hun ligner også Cozpy rent fysisk (rød m/bliss), de to hilser meget venligt på hinanden. Annes hest vil gerne hjælpe Cozpy og det må hun gerne for ham. Anne fornemmer, at hendes hjælp består i at formidle, at han har haft det svært, og at han måske er lige så tilbageholdende (overfor nyt /nye mennesker?) som hun er.

Og så en direkte besked til mig:
Anne spørger Cozpy, hvorfor hendes hoppe Eydis er kommet under første kommunikation: ”hun ligner mig, har også en svær livshistorie, har oplevet at blive misbrugt og at have lidt fysisk og psykisk overlast. Vi har behov for at mærke, at vi er noget særligt for nogen! Jeg ved godt, at jeg er noget særligt for Tine, men jeg er endnu ikke ”fyldt helt op” af den viden. Så det er vigtigt for mig at høre og mærke det fra hende.”

Det er en viden, som skal fordøjes, men der er så mange anvisninger på, hvad der kan forbedre hans livsmod og glæde, at det bare er med at komme i gang…

Det er en ny stor verden, der har åbnet sig…
Anne har gjort mig opmærksom på, at det er vigtigt at følge op på de ting min hest fortæller mig i hendes samtale. Så ja, jeg følger rådet og han har haft besøg af Charlotte Holten Ravn, der udfører behandlinger som er en kombination af Kranio Sakral Terapi (KST), bindevævsmassage, triggerpoints-massage og akupressur. Hun fandt, at han skulle have løsnet tungebåndet og at han var fastlåst i bækkenet!

Annes ordlyd var som følger: Cozpy vil gerne heales, får en lang healing, der er god kontakt mellem os. Af fysiske forhold vil jeg anbefale, at han bliver tjekket mhp. hofte, højre skulder, de øverste nakkehvirvler, tungebånd samt tandspidser. En slags servering på et sølvfad, men selvfølgelig Charlottes fortjeneste at problemet blev løst..

Tandlægen kom og fjernede tandsten, sleb nogle tandspidser og rettede fortænder til. Det bemærkelsesværdige er, at Cozpy for det meste er meget skeptisk, når der skal ske noget med ham, han ikke er tryg ved. Men han tog det virkelig oppe fra og ned..

Han er meget mere opmærksom på mig. Er blevet gladere og meget mere ”hjemme” hos sig selv. Det har været en kæmpe oplevelse og åbning til fælles gode oplevelser og betydningsfuldt nærvær!

Tusind tak for indsigten!
Hilsen Tine & Cozpy

 

Anne har hjulpet med min hoppe Scarlett. En skøn og kærlig 4 års hoppe, som desværre har hostet en del og slået sig skæv efter et virkelig uheldigt fald på staldgangen.
Jeg kontaktede Anne med håb om at få mere klarhed på om min hest trives hos mig, og hvad jeg kunne gøre i forbindelse med hendes sygdom og smerter, som jeg helt tydeligt fornemmede at hun havde.
Anne har været med i hele forløbet. Grundig, blid og helt utrolig hjælpsom. Jeg har virkelig følt mig tryg og guidet. Hun har herudover beskrevet min hest helt som jeg kender hende, og heldigvis er hun glad for at være hos mig. Jeg fik også bekræftet at min stille og lidt afventende tilgang til hende er rigtig godt. Hun er en klog og meget kontaktsøgende hest, som mest af alt har brug for masser af nærhed, kærlighed og opmærksomhed.  Jeg har været lidt i tvivl om jeg er for lidt grænsesættende overfor for sådan en ung hest, men det har givet mig større sikkerhed for at jeg fornemmer rigtig, når jeg lytter og leger mere end dikterer.
Scarlett er en hest der allerhelst ville med hjem i sofaen, og hvis jeg kunne ville jeg tage hende med J
Anne har hjulpet med gode anvisninger til hvordan jeg kan få bugt med både hoste og skævhed. Bl.a. har vi brugt homøopati og KST terapeut som begge dele har virket helt fantastisk. Vi er nu på rette vej – ikke helt i mål, men tæt på.
Jeg ville ikke have været foruden Annes dejlige hjælp og vil ikke tøve med at kontakte hende igen. Du kan være sikker på at hun vil gøre alt hvad hun kan for at hjælpe dig.

Heidi, Næstved 2016

 

Kære Anne, det er rigtigt dejligt for min hest og mig at du ville formidle hendes tanker, følelser og behov til mig. Jeg kan sagtens genkende hende i dine beskrivelser af hende, og det var rart at få dig som en ”tredje mand” indover. Jeg føler at såvel det med ridningen, hverdagen mv. giver mig gode vejledninger, og det betyder meget for mig at jeg kan gøre livet bedst muligt for mig hest. Stort tak for, at du formidlede hestens råd til mig, hvordan mit liv kan blive bedre også.
Tak for hjælpen Anne. Lykke til….

Kærlig hilsen Winnie Forfatter til “De Kloge Dyr – Om Følelser, Tanker, Adfærd & Behov”

 

Opdatering efter to telepati forløb med to “problemheste”:
“…Jeg har et behandlingsforløb igang med min vallak, og han fungerer bare så godt for tiden, det er helt fantastisk! Det går også fremad med min hoppe, der begynder at være langt mere rolig og fattet i nye situationer. Så alt i alt går det godt med dem begge, jeg vil gerne på et tidspunkt have en opfølgende samtale med dem, men det skal jeg nok vende tilbage med når jeg syntes det passer ind :-)”
J.K. 2015

Jeg har ikke noget langt hesteliv bag mig – men havde købt en hest, da jeg følte, det var tid til det. Jeg fandt dog hurtigt ud af, at der hvor den stod, kunne jeg ikke få den hjælp, jeg havde brug for – vi så ganske enkelt ikke hestene på samme måde. Pludselig stod jeg med hele ansvaret selv for to heste – uden nogen erfaring at trække på. Jeg gjorde det, jeg tænkte var det bedste…kunne ikke ride på min hest, da han havde ondt i ryggen. Jeg havde et enormt stort ønske for at vide, om jeg gjorde det godt nok…om min hest trives…havde han ondt…ville han være hos mig…kom vi nogensinde til at ride igen osv. Jeg tog kontakt til Anne, som jeg har fundet på Winnies hjemmeside.

Anne fortalte i deltaljer, hvordan min hest er. Jeg er ikke i tvivl om, at hun virkelig har snakket med ham. Der er så mange ting, som hun umuligt kunne vide omkring hans personlighed – ting man kun kan vide, hvis man har været omkring ham fysisk. Vi har haft lange telefon samtaler omkring, hvordan han har det – hvad jeg kan gøre, for at få ham trænet op igen og ikke mindst, hvad han ønsker, jeg skal gøre.

Det er ikke kun min hest der er i udvikling – det er jeg også. Dette er en fælles proces for min hest og jeg.

Der har været dage, hvor jeg har ønsket ham hen, hvor peberet gror. Hvor han blev ved at stikke af fra mig, når jeg nu netop gjorde, hvad han havde ytret ønske om. Igen var Anne på sidelinjen… og gennem samtaler – først Anne og min hest… derefter Anne og jeg… fandt vi ud af, hvorfor min hest reagerede, som han gjorde – og jeg kunne arbejde med mig selv, således min hest også ville være til stede hos mig. Vi er nu godt i gang med genoptræning gennem jordøvelser, til glæde for os begge to.

Jeg har fundet ud af, at det godt kan være ensomt at være heste ejer – hvis man har en anden tilgang til dyrene end den gængse. Anne forstår mig og min hest… hun er min langdistance hesteven, som jeg ikke tøver med at skrive til, hvis der dukker spørgsmål op, som jeg har behov for afklaring på, men som jeg også skriver til, når jeg oplever små sejre – det er dejligt at have en at dele det med.

Jeg kan helt klart anbefale Anne til at tage en snak med dit dyr – det er en berigelse.
CJ 2015

 

Jeg har haft Anne til at tale med mine heste over et par gange nu. Og det har været en fantastisk oplevelse – både fordi jeg fik bekræftet mine fornemmelser, lærte en masse om mig selv personligt og fordi jeg efterfølgende har kunnet se, at det har virket!

Jeg skulle have en hest solgt af de 3 jeg havde, da jeg har fået piskesmæld og ikke kan have 3 ungheste. Hun snakkede med dem alle og den ene ville gerne have en ny ejer og det var også hende som jeg mindst kunne sammen med – så det var helt perfekt. Der kom et bud på hende som var ret godt, men Anne havde sagt at det ikke skulle være den første og bedste jeg solgte til. Det er jeg rigtig glad for hun sagde, for jeg tænkte noget tid over det og pludselig siger min nye veninde at hun gerne ville købe hende – perfekt, for så bliver hun boende men med ny ejer. Og de er bare pot og pande!

Hun har også snakket med min hest BraveHeart – han er 3 og født hos mig. Jeg har altid haft det underligt med ham, jeg har SÅ svært ved at læse ham og han opfører sig slet ikke som en hest på mange måder… hans mor var ligesom ham, og hun var min sjæleven.. desværre lever hun ikke mere..

Anne fortalte at Brave var en meget vis gammel sjæl og pludselig forstod jeg også hvorfor mit forhold til ham altid har været anderledes… både frustrerende men også så kærligt som det kan blive! Vi har nogle udfordringer og jeg har endelig fået øjnene op for at vi skal lære en hel masse sammen og han er en del af min personlige udvikling – for han er ikke som heste er flest og kan ikke trænes på samme måde som de fleste – men jeg skal lære at være 100 % til stede når jeg arbejder med ham – siger Anne og det har altid været svært for mig..!

Sidst snakkede hun med min frieser på snart 3 – My. Jeg kan kun nikke genkendende til alle de ting hun sagde. Opførelse, skævheder osv…

Til slut kan jeg sige – at det har været en helt fantastisk udvikling for os. Jeg tænker meget mere over omgangen med hestene og alle andre dyr – Anne har formået at give mig troen tilbage på mig selv og hvad jeg kan – og også på, at det er rigtig hvad jeg selv har fornemmet og bedst af det hele – af jeg VED jeg nok skal få gode venskaber og resultater med mine heste, hvis bare jeg lytter efter med hjertet.

Anne gør det for at hjælpe dyrene og deres mennesker- det kan mærkes og høres under telefon samtalerne – og det er ikke sidste gang jeg bruger hende!

Tak for mennesker som dig..!!
SJ, 2015

 

Jeg kan hermed anbefale Anne, jeg har brugt hende til en del, både til mine heste og til min datter.

Jeg havde købt en niårs islænder hoppe, som har været solgt ca. 1 gang om året, hun har i hvert fald haft 9 ejere. Jeg ville bruge hende som børnehest men det fungerede ikke godt. Da jeg mødte Anne, tænkte jeg at de penge vil jeg godt bruge for at høre hvad hoppen vil fortælle, jeg troede dog ikke hel på det at det kunne lade sig gøre. Anne fortæller, en del som jeg vidste og en hel del som jeg ikke vidste men som gav mening, Hoppen havde ondt i ryggen og havde fået af vide siden hun var 3 år, at hun skulle aflives, fordi hun altid har været ”problemhest”, men er altid blevet solgt videre i stedet for. Hun har været meget misbrugt i ridningen, så nu forstod jeg hvorfor hun var vild med mig og ikke når mine to små børn fik en træk tur. Hoppen fortalte det hele ned i detaljer, hvordan hun er bundet til et træ for at få rytter på og går som tur hest i flere timer. Der stod jeg med tårer i øjnene, hoppen siger til mig jeg skal ikke græde, og her er Anne hel fantastisk hun har psykologien med i bagagen og er behagelig over for os, når hun skal fortælle de mest forfærdelige ting. Min hoppe takkede for at hun måtte få de to føl hos mig og blev aflivet herhjemme, da hun mest af alt ønskede at få fred. Det betød meget for hende, at jeg har valgt at give hende mulighed for at fortælle sin historie, og blive lyttet til.

Min datters fødsel var voldsom og vi fik en negativ start, som gjorde at min datters selvværd var i bund, hun havde ikke en god jordforbindelse og vi havde et mærkeligt forhold til hinanden. Anne tilbød at heale hende og fik hendes krop og psyke i balance. Som min datter sagde “mor hvornår kommer Anne og hviler mig”

Jeg har også brugt Anne til når jeg skulle købe hest, så har hun taget kontakt til hesten, og fortalt dem, hvad de skulle bruges til og så kan hesten sige ja eller nej tak, inden jeg kørte langt for at se dem. Det var både om hestens fremtids planer, skader og smerter. m.m.

Så jeg kan varmt anbefale Anne til både dyr og mennesker.
Dorthe F. 2012

 

Hej Anne.
Jeg ville bare lige skrive, at jeg lige har haft en KST terapeut på min hoppe. Du havde ret i dine fornemmelser, hun var nemlig helt låst i bækken/lænden (specielt højre side), hoften var forskudt i højre side, højre skulder var meget stram og kæben var stram. Sikke en effekt det havde på hende, hun flyver nærmest nu 🙂 og så synes jeg at hun de sidste dage, er kommet mere i harmoni med sig selv og der er mere ro i flokken. Jeg ser hende fra en anden vinkel nu og jeg føler mig mere parat til at opbygge et forhold og samarbejde med hende.

Tusind tak for din hjælp!
C.J. (2014)

 

Hej Anne
Jeg vil gerne sige dig 1000 tak fordi du har taget dig så god tid til os og dine trøstende ord tror jeg kommer til at hjælpe mig hen af den rigtige vej. Jeg vil varmt anbefale dig, hvis nogen i min omgangskreds skulle få brug for hjælp.
B.L. (2014)

 

Anne har gennem en del år haftfra hee strand 132-beskåret
mange samtaler med mine dyr –
islandske heste en hund og to
katte. Hun har også lært mig at
høre og stole på de beskeder
jeg får fra mine dyr.

Hvis jeg skal fremhæve et forløb, hvor jeg ikke ville have undværet Annes hjælp, er det forløbet med hoppen Kraka, som har strakt sig over ca. 6 år. Kraka har været ”vanskelig” lige fra jeg fik hende som 2 måneder gammel føl (sammen med hendes mor). Hun var sky, afvisende og usikker på alt. Hun var en stor udfordring for mig, for al min erfaring i omgang med føl, kunne jeg ikke bruge i relation til Kraka.

Annes samtaler med Kraka hjalp mig til at forstå hende bedre og til at finde den måde at opdrage/træne hende på, som Kraka kunne respondere på. Anne hjalp mig til at se på mig selv og egne reaktioner i min relation til Kraka, så jeg lærte også en masse om mig selv!

Med tiden blev Kraka til en omgængelig og tillidsfuld hest – i hvert fald overfor mig. Tilridningen startede også lovende, men da der skulle stilles lidt større krav blev hun meget utilregnelig. Da dyrlæge, kiropraktor m.m. havde udelukket fysiske problemer, havde Anne en samtale med Kraka hvor det kom frem, at hun simpelthen ikke egnede sig til at være ridehest. Hun ønskede et meget stille og overskueligt hesteliv uden større krav fra mennesker, og hun er nu selskabshest for min datters ridehest.

Jeg har lært meget i forløbet med Kraka – om dyrs syn på livet sammen med os mennesker, om nye måder at omgås og træne dyr på, så det foregår mere på deres præmisser, og jeg har også lært mig selv bedre at kende og udviklet sider hos mig selv, som jeg ikke troede, kunne udvikles.

Jeg kan kun sige, at Anne har hjulpet mig og mine dyr mange gange og jeg kan kun give hende de bedste anbefalinger.
Helle F. 2014

 

TIL TOPPEN